Employee of the Month - Elien Vlaeminck (NL)

SHARE

Elke klant is weer een kans voor succes

In onze reeks “Corporify medewerkers in de spotlight” geven we je graag een inkijk in het team van Corporify. We praten met de gedreven mensen achter de naam en de functietitel. Deze maand interviewen we Elien Vlaeminck (27). Zij behaalde een Bachelor toegepaste jeugdcriminologie en een Banaba Rechtspraktijk aan KdG Antwerpen. Begin 2020 kwam ze bij Corporify aan boord. Maar tussen oktober 2022 en mei 2023 ging ze even elders bij een grote corporate aan de slag.

 

“Het is een mooi signaal dat ze terug gekomen is” luidt het unisono bij Corporify.  Elien was en is ambitieus en had welbepaalde ideeën over haar professionele toekomst. Vorig jaar vreesde ze dat ze die bij Corporify niet helemaal zou kunnen waarmaken. Ze koos toen voor een nieuw carrièrepad bij een grote corporate met een andere bedrijfscultuur. Ze bleef echter in contact met het management en toen bleek dat er nieuwe mogelijkheden en kansen werden gecreërd binnen Corporify waagde ze de sprong terug. Iedereen, zowel de collega’s als de klanten, zijn enorm blij met haar terugkeer. 

 

Taak

Als Customer success manager heeft Elien de opdracht om “de legal professionals bij de klanten te helpen om Corporify zo goed mogelijk te gebruiken”. Ze staat in voor de voorbereiding van de technische onboarding, de interne opleiding en de begeleiding van zowel nieuwe als bestaande klanten. “Vooral in het begin, bij de installatie, zijn de contacten vrij intens.” 

Verder werkt ze mee aan het onderhouden van klantencontacten en de ondersteuning en opvolging van veranderingsprocessen bij de verschillende teams. Technologie evolueert voortdurend en dan is het voor sommige klanten goed om te weten dat ze iemand kunnen contacteren voor meer verduidelijking. Het kan dan gaan over een stappenplan, een opleiding,  een update, een prioritisering of nog andere vervolgstappen. 

Maar elke dag is anders en elke klant is verschillend. Ook de variatie aan taken maakt het werk heel boeiend. Zo heeft ze dagelijks gemiddeld een tientallen unieke klantencontacten: per mail, telefonisch of ‘face to face’. 

Het menselijk contact vind ik echt wel het belangrijkste

Naarmate Corporify zo snel blijft groeien, verwacht ze dat er binnenkort wel versterking voor haar opdracht zal nodig zijn. Elien kijkt er al naar uit om nieuwe medewerkers te mogen opleiden en ondersteunen.

 

Teamwerk

Ondertussen is ze natuurlijk wel een gewaardeerd teamlid van haar zeven mannelijke collega’s: “Door de maandelijkse meetings en de regelmatige ad hoc contacten of de online ‘coffee calls’ ben ik goed op de hoogte van het reilen en zeilen.” Ook kan zij met haar vragen altijd bij iemand terecht: “Er is heel veel onderling vertrouwen en we kunnen op elkaar rekenen.” Een digitaal product naar de markt brengen doe je niet zomaar en vergt veel onderlinge contacten en coördinatie. Een sterk en goed communicerend team is hiervoor cruciaal, daar ben ik ook echt mee verantwoordelijk voor.  

 

Leermomenten

Terugblikkend op de voorbije jaren vindt Elien dat ze dankzij Corporify al heel veel geleerd heeft: “Toch boeiend om van binnenuit te mogen meemaken hoe zo een technisch bedrijf in elkaar zit. Hoe dat organisatorisch en qua besluitvorming allemaal in zijn werk gaat. Hoe die waardecreatie tot stand komt. Hoe prioriteiten gesteld worden, hoe klantennoden geanalyseerd worden, hoe dit dan allemaal vertaald wordt naar concrete oplossingen.” Zowel juridisch als technisch leerde ze al veel bij maar persoonlijke groei blijft haar grootse drijfveer. 

Haar traject begon met een stage van drie maanden. “Die is zeer goed verlopen. Ik kreeg heel veel feedback, training en uitleg. Tegelijk kreeg ik al heel wat autonomie en ruimte om mezelf professioneel te ontwikkelen. 

Er is hier zeker plaats voor nieuwe stagiairs 

van een universiteit of hogeschool. 

Neem gerust contact op met mij!

Samen met het team is ze vrij trots over het traject dat de laatste drie jaar is afgelegd. “Het team is gegroeid en we genieten nu het vertrouwen van heel voorname en belangrijke klanten. Ook ons product en werkwijze is gunstig mee geëvolueerd.” 

Werken met klanten vindt Elien tegelijk interessant en belangrijk. “Ook bij een techbedrijf draait het om mensen. Bedrijfsklanten zijn uiteindelijk ook mensen met al hun gevoeligheden. Die menselijkheid moet centraal blijven staan. We mogen dat bij al onze acties rond de professionalisering van de corporate housekeeping nooit uit het oog verliezen.” 

 

User Day

Bij haar terugkeer in het voorjaar moest ze zich eerst snel terug inwerken want Corporify had natuurlijk niet stil gestaan. Tegelijk kreeg ze meteen ook een pittige extra opdracht: de organisatie van de tweede “Corporify User Day”. Ze nam niet alleen de praktische organisatie op zich maar ook de presentatie en de moderatie van het panelgesprek. Ze rondde de geslaagde namiddag af met een gesmaakte eigen uiteenzetting over user tips en tricks. 

                   

 

Ons klein team krijgt heel veel gedaan

 

Bedrijfscultuur 

Ze waardeert nu meer dan ooit de toegankelijke en comfortabele groepssfeer, de algemene gedrevenheid en de veilige geborgenheid van het team: “We willen allemaal samen naar het zelfde doel toewerken. Tegelijk wordt er voor elkaar gezorgd zodat iedereen kan genieten van een gezonde work-life balans.”

“Maar de mannen moeten wel ophouden met ‘Ladies first’ te zeggen als we ergens samen zijn.” lacht ze. 

De persoonlijke autonomie voor elke medewerker met een totale afwezigheid van micromanagement, het recht om fouten te mogen maken en de algemene ‘menselijkheid’ vindt Elien de grootste sterkten van de huidige leiderschapsstijl. Ook waardeert ze de regelmatige financiële en strategische updates tijdens het teamoverleg.  

 

Slotbedenkingen

We ronden af. “Corporify biedt me vandaag echt wel de  ideale omgeving om mezelf professioneel te ontwikkelen.” En als ze even achterom kijkt kan ze vaststellen dat haar werkvolume gestadig toeneemt: “Eigenlijk zijn er veel te weinig uren in de dag!” 

De inmiddels bekende laatste vraag dient zich aan. “Wat ‘Werken bij Corporify’  voor mijzelf betekent in drie ideeën? De nauwe connectie met klanten en het werk is boeiend én dynamisch. We hebben een ‘fast pace’: het gaat hier verbazend goed vooruit!” 

 

Contact our expert

More about this topic? Get in touch!

Contact us

Curious if Corporify is right for you?

Discover how we can help you save time through digitizing your legal workflows.
SCHEDULE A DEMO