Employee of the Month - Abdellah Fihri (NL)

SHARE

Het verbaast me dat zo’n klein team zo’n fantastisch product op de markt zet

In deze reeks “Corporify medewerkers in de spotlight” geven we je graag een inkijk in het team van Corporify, bij de gedreven mensen achter de naam en de functietitel. Deze maand praten we met Abdellah Fihri (39). Deze vlot meertalige front end developer kwam in februari 2021 bij ons aan boord met, zoals hij het zelf aangeeft, “een passie voor elegant design."

                   Corporify2023-14

Het werd een rustig gesprek met een bedachtzame man die zijn antwoorden nauwkeurig afweegt. Maar toch kan hij zijn gedrevenheid voor zijn taken en zijn Corporify-collega’s nauwelijks verbergen.

 

Welgekomen versterking 

Abdellah studeerde literatuur en geschiedenis in Marokko maar verruilde zijn geboorteland in 2009 voor West-Vlaanderen. Hier aangekomen begon hij onmiddellijk Nederlands te leren. Door in diverse sectoren zoals telemarketing en de voedingsindustrie te werken raakte hij hier snel en vlot geïntegreerd. Ook begon hij zich via allerlei cursussen te vervolmaken in ICT en web development. 

Ruim twee jaar geleden kwam Abdellah als werkzoekende een vacature voor ‘Front end developer’ bij Corporify op het spoor via LinkedIn. Hij toonde zijn interesse en enkele dagen later kwam hij in contact met CTO Andy Kellens. Na kennismakingsinterviews met Andy en Kris en een assessment test mocht hij al beginnen aan een grondige training over de “ins and outs” van het Corporify platform.

 

Opleidingen 

Het noodzakelijke aanleren van het voor hem onbekende open source TypeScript-based framework Angular was geen lichte opdracht: “Het was een echte challenge om dat onder de knie te krijgen maar het is me gelukt!”

Tegelijk leerde hij hier van meet af aan vooral het teamwerk appreciëren. “In mijn vorige jobs was ik nooit een teamwerker: nu leerde ik echt om goed te communiceren en samen te werken met de collega’s. We werken allemaal asynchroon en meestal van thuis uit maar toch werken we samen aan een en hetzelfde project. We houden daarom regelmatig een digitaal overleg en ik apprecieer de open sfeer ervan heel erg. Ik kan met al mijn vragen bij Andy, Kris en Massimo terecht. Ze zijn heel direct en onze gesprekken zijn tegelijk technisch en motiverend. Eigenlijk moet je in zo’n job open en communicatief worden, anders lukt het gewoon niet.” 

Hij kreeg de raad en de gelegenheid een ‘user experience course’ te volgen: “Dat is zeer nuttig voor mij en voor Corporify. Ik volg die online cursus al anderhalf jaar. Ja, normaliter kan je die wel in een half jaar afwerken als je daar alle tijd voor hebt. Maar ik moet en moest dat natuurlijk na mijn uren doen. Het werk ging voor.” lacht hij.

Eigenlijk moet je in zo’n job 

open en communicatief worden, 

anders lukt het gewoon niet.

 

(T)huiswerk

Hij apprecieert het dat hij thuis kan werken. Abdellah wordt gewoonlijk een keer per week in Gent verwacht, of wanneer het echt nodig is. Maar als we polsen hoe goed zijn ‘home office’ al ingericht is moet hij even glimlachen. “Neen, ik heb nu maar een klein werkplekje in onze gezinswoning.” Gelukkig passen zijn echtgenote of haar moeder overdag goed op zijn jonge kinderen van 7 en 3 jaar. Zo kan hij overdag toch rustig doorwerken. “We hebben dat goed geregeld.” De achterliggende verklaring volgt onmiddellijk: “We zijn al een tijdje bezig met verbouwingswerken aan ons huis.” Ze zijn nog niet lang geleden verhuisd. Naast thuiswerken in de week moet hij in de weekends dus ook aan zijn huis werken. 

Naast thuiswerken in de week 

moet hij in de weekends ook aan zijn huis werken.

Balans

Een evenwicht vinden tussen werktijd en privétijd heeft Abdellah gaandeweg zelf moeten leren. “In het begin werkte ik gedurende een bepaalde periode meer dan tien uur per dag. Dan heeft onze CTO Andy me er eens duidelijk op gewezen dat ik mijn privé tijd niet mocht verwaarlozen.”

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er zijn daarna nog periodes geweest dat hij na de dagtaak nog elke avond studeerde van 8 tot 11 aan zijn UX-modules en dat hij in het weekend dus bezig bleef met de verbouwingswerkzaamheden. Hij maakte er alleszins een punt van om overdag te werken en niet te studeren. Want vorig jaar moest bijvoorbeeld de nieuwe user interface tijdig af geraken en deze prioriteit was voor hem een intensief en tegelijk motiverend proces: “Het nieuwe UI design van onze UX agency mocht ik vorig jaar implementeren naar een totaal nieuwe look and feel voor onze klanten.”

Dat is goed en wel gelukt: “Ik ben fier op alles wat ik op het technische vlak heb kunnen leren over het Corporify-product. Ik ben trots op het werk dat ik hier kan doen. Want je ziet het resultaat en de impact onmiddellijk. Kwalitatief hoogstaand en gebruikersvriendelijk werk mogen afleveren is wat mij echt drijft. Dus ben ik heel blij te mogen horen dat de klanten daar zeer opgetogen over reageren.” Het verschil tussen oude en nieuwe interface is inderdaad indrukwekkend. 

Ik ben trots op het werk dat ik hier kan doen. 

Want je ziet het resultaat en de impact onmiddellijk.

 

Teamwerk

“Ik vind de fysieke en online meetings van ons developersteam heel belangrijk. Het zijn buiten mijn gezin de enige mensen die ik heel regelmatig zie want als solo thuiswerker heb ik een eerder beperkt sociaal netwerk. 

Die conversaties met het team zijn tegelijk leuk, onderhoudend en interessant. We spreken over van alles: dat gaat van academische thema’s tot allerlei grappen en grollen. Zonder die leuke teamspirit zou het werk hier misschien erg saai zijn. Eigenlijk verbaast het me nog altijd dat we met zo’n klein team zo’n fantastisch product op de markt kunnen zetten!”

We polsen nog even of er dan echt niets is dat hem hier tegensteekt of minder goed af gaat. Maar we vangen bot. “Neen, ik wil echt niet klagen. Ik ben zeer tevreden. Ik houd ook van de open bedrijfscultuur en de no-nonsense managementstijl. In onze meetings kunnen we allemaal eigen voorstellen doen en feedback geven. Elk idee of voorstel wordt op zijn eigen waarde beoordeeld. Daarnaast vinden ze een goede work life balans belangrijk en zorgen ze er voor dat we over alle noodzakelijke hard- en software kunnen beschikken.”

We checken nog even of Abdellah eventueel weet heeft van openstaande vacatures: “Ik ben bijna zeker dat we iemand zoeken om het verkoopsteam te versterken want het product groeit goed. Ons eigen development team kan het werk voorlopig wel nog aan.”

Als enige  “non-native” voel ik 

me hier echt geaccepteerd

 

Slotbedenkingen 

We ronden af. “Ik ben echt fier dat ik lid ben van dit team. Als enige “non-native” voel ik me hier echt geaccepteerd.” Gelukkig heeft Abdellah ook daarvoor geen negatieve ervaringen meegemaakt rond eventuele discriminatie.

Abdellah is verder vastbesloten te blijven bijdragen aan de noodzakelijke groei van Corporify: “We willen nog meer klanten en nog meer internationaal gaan om een echte marktleider te kunnen zijn!” 

De inmiddels bekende laatste vraag dient zich aan. “Wat ‘Werken bij Corporify’  voor mij betekent in drie woorden? Wel, ik vind het gefocust, ambitieus en klantgericht! Of moet ik ‘customer centric’ zeggen?”

 

Contact our expert

More about this topic? Get in touch!

Contact us

Curious if Corporify is right for you?

Discover how we can help you save time through digitizing your legal workflows.
SCHEDULE A DEMO