Employee of the Month - Massimo Adriaens (NL)

SHARE

Ik kan mij niet voorstellen dat een developer mijn werk niet interessant zou vinden

In deze reeks “Corporify medewerkers in de spotlight” geven we je graag een inkijk in het team van Corporify, bij de gedreven mensen achter de naam en de functietitel. We vervolgen met Massimo Adriaens (34), professionele bachelor in de toegepaste informatica. Hij kwam in november 2020, tijdens de pandemie, aan boord bij Corporify en werkt hier sindsdien als full stack developer.   

                   Corporify2023-20

Aparte start

Massimo werkte al tien jaar voor een groot retailbedrijf maar hij was wat uitgekeken op zijn job die geen nieuwe uitdagingen of perspectieven meer bood: “Ik wou iets anders doen. Via de facebookpagina van mijn collega Kris De Schutter kwam mijn vrouw geheel toevallig te weten dat er bij Corporify een vacature open stond.” 

Hij maakt doorheen het gesprek graag vergelijkingen tussen beide jobs en het zal je niet verbazen dat de balans duidelijk overhelt in het voordeel van Corporify. “Hier hanteren we een gemakkelijkere manier van werken met veel minder administratie en veel minder vergaderingen. De dimensie is overzichtelijk en iedereen is vlot bereikbaar. Inhoudelijk is mijn programmeringsopdracht ook veel interessanter en gevarieerder. Toen ging het vooral om de supply chain en het maken van prognoses.” 

“Door Covid was mijn begin bij Corporify wel wat vreemd. Al mijn computermateriaal werd gewoon thuis geleverd met de post, alle contacten verliepen digitaal vanop afstand. Voor een nieuweling uit een groot bedrijf vond ik het natuurlijk wel raar dat ik de eerste maanden niemand in het echt zag.” 

“Bij mijn vorige werkgever had ik de drie eerste maanden in een klaslokaal doorgebracht en kregen we lange cursussen vol instructies te verwerken. Nu kon ik meteen al doende leren met kleine opdrachten. Zo kon ik stap per stap verder groeien. Maar ik had tien jaar op mainframe gewerkt, ik moest me niet alleen de Corporify tools maar gaandeweg zelf ook het framework “Angular” eigen maken. Dat is me gelukt en daar ben ik best trots op. Maar als ik echt een Angular training zou willen volgen, zou dat wel mogelijk zijn.” Gelukkig  waren de collega’s vlot bereikbaar om me met raad en daad bij te staan. Dat is nog steeds zo. Bij elke technische challenge kan ik bij hen terecht.” Maar vooraleer Massimo iets vraagt, bedenkt hij eerst zelf de best mogelijke oplossing; dan kan hij die aftoetsen…

Bij elke technische challenge kan ik bij mijn collega’s terecht

Goed bezig

Intussen is hij natuurlijk al goed ingewerkt: “Ik kan de ‘Legal Tech’ gesprekken over Corporify nu goed mee volgen. Maar natuurlijk wil hij ook groeien en blijven bijleren: Ik verwacht dat “second line support” binnenkort ook tot mijn takenpakket zal behoren. Technisch zou ik onze server stack ook beter willen leren kennen en leren gebruiken. Dat lijkt me interessant.”  

Ook de werkplanning bevalt hem best: “Elke woensdag overlopen we de binnengekomen en nieuwe opdrachten en verdelen we de taken. Het zijn allemaal “ticketjes” met meetpunten die de geschatte duurtijd weergeven. Je kan de keuze of prioriteit van je tickets ook zelf een beetje aanpassen. Als je aan een langer stuk bezig bent, en je wil tussendoor eens iets anders doen, dan kan dat. Zo een ‘ticket’ mag trouwens maximaal vier werkdagen in beslag nemen, anders wordt het sowieso al opgesplitst.”  

 

Zichtbare resultaten

“Mijn grootste motivatie of drive? ’s Avonds een verschil zien! Je begint je dag als het ware met een leeg wit scherm en ’s avonds staat er van alles op. Door een leeg canvas visueel te zien groeien voel je telkens opnieuw dat je werk ertoe doet, dat je een positieve bijdrage levert.” Bij zijn vorige bedrijf zag hij niet steeds vooruitgang, zat hij soms vast, kreeg hij te veel routine-opdrachten. “Ook de positieve feedback van de klanten doet veel deugd!”

Concreet is hij er fier op dat hij een groot aandeel had in het nieuwe legal stakeholder portaal voor de eindgebruikers. “En onlangs heb ik de user interface voor de bestuursmandaten aangepakt en de transacties om die mandaten te wijzigen volledig aangepast. Vanuit de ervaring bij mijn vorige job heb ik zelf een integratie geschreven voor een rechtstreekse link vanuit Corporify naar de Kruispuntbank voor Ondernemingen. Zo kan de eindgebruiker vanuit het ondernemingsnummer heel wat data in één keer binnentrekken. Ook het gezamenlijke teamwerk om de UI-design volledig te vernieuwen ging verbazingwekkend vlot. Daar mogen we best trots op zijn.”

 

Leuk werken 

Wat Massimo bijzonder bevalt is de overzichtelijke dimensie, de toegankelijkheid, de gemoedelijke, informele sfeer. “Bij hoeveel bedrijven ga je maandelijks allemaal samen eten om onder mekaar relaxed te kunnen babbelen? Je hebt hier echt geen gevoel van hiërarchie.”  

Wegens zijn interessant profiel met mainframe-ervaring wordt hij in deze krappe arbeidsmarkt overladen met jobaanbiedingen: “Gemiddeld drie keer per week krijg ik een berichtje van een recruiter om te polsen of ik van werk wil veranderen. Dat gaat dan meteen gepaard met een zeer concreet aanbod qua verloning met precieze bedragen en voordelen. Maar ik antwoord altijd dat ik niet geïnteresseerd ben.” Momenteel voel ik hier echt geen enkele incentive om van werk te veranderen!”

 

In de materie 

“Legal Tech” en corporate housekeeping lijken op het eerste zicht niet zo sexy voor developers en informatici. “Maar er zijn waarschijnlijk nog veel saaiere onderwerpen voor developers dan wat Corporify doet. Daarmee vergeleken was mijn vorig werk veel minder motiverend en meer basic.” Een gedreven Massimo argumenteert: “Wie door de registers, mandaten of documentengeneratie van onze tool heen klikt kan wellicht niet vermoeden welke gevarieerde technologie achter die verschillende screenshots zit. Het is weliswaar allemaal Angular en Java maar als programmeur ben je echt met van alles bezig, backend en frontend door elkaar. Echt waar, een boeiende complexiteit en toch klikt alles in mekaar. De puzzel klopt.”

Op die twee en half jaar is er al veel bij gekomen. “Hoe meer functionaliteiten er inzitten, hoe moeilijker het systeem zou je denken. Maar soms standaardiseren we bepaalde dingen. We hebben bijvoorbeeld zelf heel wat herbruikbare componenten gemaat. Dat maakt het programmeren dan weer eenvoudiger.”  

Een boeiende complexiteit en toch klikt alles in mekaar. De puzzel klopt.

Nieuwe collega’s welkom

Gevraagd naar tips voor zijn toekomstige collega’s geeft Massimo aan “dat je als frontend developer toch best al wat Angular kent”. Verder ziet hij een ’on the job training’ met ‘pair programming’ best zitten: “Na een basisintroductie samen met de nieuwe collega een aantal kleine tickets opnemen en uitwerken zou wel lukken. Beter dat dan een lange algemene opleiding met cursus. Door een hele week samen te werken op een en dezelfde computer kom je meteen veel praktische en concrete dingen tegen. Je maakt samen code en je weet dat die gaat werken. De nieuweling kan zich via die samenwerking dan zelf een goed beeld vormen van hoe alles hier verloopt. Tegelijk leert hij zijn collega’s ook persoonlijk goed kennen. Ja, dat zou een zeer efficiënte periode zijn.”

 

Tip en slotvraag 

“Ik kan mij echt niet voorstellen dat een developer mijn werk niet interessant zou vinden! Wat “Werken bij Corporify” voor mij betekent in drie woorden? Ik vind het flexibel, uitdagend en afwisselend!” 

Contact our expert

More about this topic? Get in touch!

Contact us

Curious if Corporify is right for you?

Discover how we can help you save time through digitizing your legal workflows.
SCHEDULE A DEMO