Employee of the Month - Kris De Schutter (NL)

SHARE

Creatieve uitdagingen en persoonlijke voldoening

In deze reeks “CORPORIFY medewerkers in de spotlight” geven we je graag een inkijk in het team van Corporify, bij de gedreven mensen achter de naam en de functietitel. We beginnen met Kris De Schutter (43). Deze master in software engineering en doctor in de computerwetenschappen voelt zich perfect op zijn plaats bij Corporify. 

                   Corporify2023-3-1

 

Eerste werknemer

Begin 2020 vond er onder druk van een Amerikaanse overnemer een reorganisatie plaats bij zijn toenmalige Britse werkgever en “Ik was een dure Europeaan”. Kris meldde zijn beschikbaarheid in zijn sociaal netwerk. “Toevallig was Corporify toen net op zoek naar zijn eerste interne developer en CTO Andy kende mij nog van vroeger. Het klikte meteen.” Na de drie stichters werd hij zo de eerste werknemer. “En ik ben ook de oudste.” voegt hij er laconiek aan toe. 

Dat woorden als Corporify, ‘Legal Tech’, aandelenregisters of bestuursmandaten hem helemaal niets zeiden was geen enkel bezwaar. “Want in IT moet je vaak developen aan iets dat je niet kent” lacht hij. Dit ‘legal domain’ kwam eerst wel wat complex over “maar uiteindelijk is het niet zo moeilijk eens je de basis snapt. Het komt er vooral op aan de vele regels goed te respecteren.” Kris mocht meteen beginnen met het bouwen - from scratch - van het legal stakeholder portaal. “Zo leerde ik onderweg ook de termen en de structuur kennen.” 

Als je hier met vragen zit, dan stel je gewoon je vraag en krijg je meteen antwoord.

 

Technologie

Achteraf zou het hem zelfs verbazen dat er voor de juridische administratie toen aan de IT-kant niet méér tooling rond bestond, dat er nog zo weinig geautomatiseerd was. Het was daar nog allemaal op papier of in Excel te doen. “Ik had voordien nog bij een bedrijf gewerkt dat allerlei soorten facturen digitaliseerde. Deze vorm van documentgeneratie bestond dus wel voor banale facturen maar nog niet voor vennootschapsstructuren!” Alsof vennootschapsdata veel minder belangrijk zijn… 

Corporify was inderdaad echt een van de eersten die probeerden om een sterke specifieke tool te bouwen voor ‘corporate housekeeping’ en het digitaal beheer van aandelenregisters.

Typisch voor een tech scale-up is dat de officiële functietitel niet alles zegt. Als  ‘software architect’ is hij eigenlijk  een full stack developer die zowel werkt rond databases als rond de gebruikersinterface. Ook doet hij af en toe implementatie van design en UI werk. De vragen of noden van de klanten dicteren een groot deel van de agenda. Hij droomt er openlijk van om er ook meer deploymentvragen te kunnen bij nemen. “Tooling schrijven rond DevOps  boeit me wel…  we zitten hieromtrent in een overgangsfase.”

“Maar onze drive en de vele mogelijkheden vormen soms ook een klein risico. Het risico dat we met ons klein maar enthousiast equipe te veel hooi op ons vork zouden nemen. Dat we te veel op ons willen nemen, terwijl we daar onvoldoende menselijke capaciteit voor hebben…”.  Er mogen inderdaad gerust nog enkele collega’s bijkomen: “Ze zijn meer dan welkom.”  

Vergeleken met zijn vorige werkgevers zet Corporify toch hard in op UX design, ondermeer via een externe leverancier. “Het feit dat een tech scale-up als Corporify daar moeite in steekt is verrassend. We hebben daar al vroeg op in gezet en dat levert tevreden klanten op.”

Maar de IT-specialist in hem nuanceert meteen “Technologisch doen we niets uitzonderlijks, het is vrij rechttoe rechtaan. De sterkte van ons product zit hem vooral in de vertaling van complexe juridische concepten naar een zeer gebruiksvriendelijke software.”

 

Thuiswerkende collega’s met een hechte band

Niet enkel om familiale maar ook om persoonlijke redenen is hij maar wat gelukkig dat Corporify volledige flexibiliteit aanbiedt wat betreft thuiswerk. “Ik kan me thuis zo veel beter concentreren en organiseren. Ik verlies geen tijd met woon-werk verplaatsingen en ik ben beschikbaar voor mijn kinderen. Die zelfwerkzaamheid in mijn eigen bureau biedt mij een grote meerwaarde. Thuis werk ik ongestoord en in volle focus: dat is veel efficiënter dan op een kantoor waar je constant afgeleid wordt.”

 

Onze  bedrijfscultuur?

Directe communicatie, collegiaal, joviaal, en no bullshit.

Toch is er een hechte band met de collega’s. “We zien elkaar heel regelmatig online voor korte meetings en we gebruiken alle mogelijke communicatiekanalen om digitaal samen te werken. We kunnen ook altijd direct bij elkaar terecht als we een vraag hebben.” Er is een zeer rechtstreeks contact zonder barrières: “We zeggen elkaar gewoon waar het op aan komt. En als het echt nodig is gaan we natuurlijk wel naar ons bureau in Gent. Bijvoorbeeld voor de maandelijkse teamlunch op de eerste vrijdag van de maand, telkens in een ander restaurant. En in Gent vind je heel veel goeie restaurants!”

Op de vraag hoe hij de bedrijfscultuur zou omschrijven hoeft hij niet lang na te denken: “Directe communicatie, collegiaal, joviaal, en no bullshit. Wel proberen we om gaandeweg onze processen wat meer te stroomlijnen in een duidelijke structuur. Maar die toenemende professionalisering zal onze cultuur zelf niet aantasten.” Ook op de vraag wat Kris hier het leukst vindt krijgen we meteen een repliek: “De mensen  die er werken, onze goed onderlinge relaties, de toffe collega’s”. 

 

Samen blijven leren

Als tech scale up heeft Corporify nog geen 100% uitgelijnd intern opleidingsbeleid. Maar daar wordt aan gewerkt. “Daar was in de beginjaren weinig tijd voor. Het principe is vooral: learning on the job”. Maar Kris is er gerust in: “Als je iets echt nodig heb, dan vraag je er achter of dan zoek je het zelf uit. We leren ook wel van elkaar omdat elk toch een paar zaken beter weet. Wel hadden we in het begin een regelmatige toelichting van de noden van de klanten. Ja, iets meer trainingen zou tof zijn. De ontwikkelkansen zijn nog niet structureel ingebed. Maar ik heb begrepen dat het management hier op korte termijn verandering in wil brengen.“

 

Realisaties

Zelf is hij er fier op dat hij een cruciale rol vervult in het op punt stellen van de Org Chart functionaliteit. Hij heeft deze onlangs herschreven, zo eenvoudig mogelijk, visueel heel aantrekkelijk en zeer gebruiksvriendelijk voor de eindgebruiker. De positieve feedback van de klanten op dit voor hem leuke project doet zichtbaar deugd. Dat is meteen ook wat hem drijft en motiveert: “Ik ga graag technische en creatieve uitdagingen aan. Het mogen afleveren van een goed functionerende oplossing schenkt veel voldoening. We hebben alleszins  voldoende technische uitdagingen. Want er komen altijd extra vragen bij.” Hij droomt er ook van een bijdrage te kunnen leveren tot een intern dashboard met meer statistieken over het gebruik van de verschillende applicaties.

 

Tip en slotvraag 

“Je moet zelf beslissen of je voor een klein of groot bedrijf wil werken. Maar bij Corporify heb je alleszins veel meer impact en zie je sneller de resultaten van je werk. Je krijgt veel zelfstandigheid, je hebt er iets te zeggen en je werkt flexibel qua plaats en uren. Wat “Werken bij Corporify” voor mij betekent in drie woorden? Het is uitdagend, impactvol en creatief!”

Contact our expert

More about this topic? Get in touch!

Contact us

Curious if Corporify is right for you?

Discover how we can help you save time through digitizing your legal workflows.
SCHEDULE A DEMO