Employer of the Month - Maarten Poulussen (NL)

SHARE

Elke medewerker kiest vrij zijn eigen werkstijl

In deze reeks “Corporify medewerkers in de spotlight” geven we je een inkijk in het team van Corporify, bij de gedreven mensen achter de naam en de functietitel. Deze maand praten we met de oprichter, de werkgever en CEO zelf, Maarten Poulussen (35).

                   Corporify2023-54

 

Jurist wordt ondernemer

 

Maarten behaalde een Master in de rechten aan de KU Leuven en een Master Vennootschapsrecht in Brussel en Leuven. Daarna specialiseerde hij zich verder via een Executive MBA aan de Vlerick Business School. 

Hij begon zijn carrière als advocaat bij Van Olmen & Wynant. Daar kiemde het idee om een eigen legaltech-bedrijf op te richten. De lancering van Corporify dateert al van 2015. 

Als CEO staat hij in voor het algemeen management en het product management. Je mag dat bij afwezigheid van bijvoorbeeld een CFO of een personeelsmanager vrij breed zien. Zo vergen ook heel het financieel management en het HR-beleid veel van zijn aandacht.

Een startup uitbouwen in de legal tech is een hele klus. Je moet niet enkel een valabel product in de markt zetten, je moet ook het vertrouwen kunnen winnen van tal van grote bedrijven. Bovendien is het een permanente uitdaging om de complexiteit die eigen is aan het corporate legal domein te vertalen naar een zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijke software.

 

Fundamenten

 

We zijn benieuwd waar Maarten na de startupfase nu vooral trots op is. Het valt op dat hij meteen drie verschillende zaken benadrukt: “Dat we een geldig digitaal alternatief voor papieren aandeelhoudersregisters kunnen aanbieden, dat we een mooie klantenportefeuille hebben opgebouwd en dat we een leuk en gedreven team hebben opgebouwd.”

 

Dat vergt een extra woordje uitleg over de onderliggende principes:

“Ten eerste willen we echt dicht bij klant staan. Wij moedigen onze klanten aan om ons veel gebruikersfeedback te geven. Deze kunnen we dan systematisch verwerken in onze verdere productontwikkeling.

Ten tweede bouwen we een team uit dat het domein en de noden van onze klanten goed begrijpt. We hebben daarom ‘corporate lawyers’ en ‘paralegals’ aan boord. In die zin zijn we een echt ‘LegalTech’ bedrijf; we hebben zowel mensen met een juridische als met een technische kennis en achtergrond.

Ten derde blijven wij onze oplossing verbeteren. We gaan niet alleen nieuwe features ontwikkelen maar ook voortdurend bestaande functionaliteiten verbeteren of eenvoudiger maken. Bovendien leggen wij in het proces van productontwikkeling een systematische focus op een ideale gebruikerservaring, de UX.”

We bouwen een leuk en gedreven team uit dat het domein en de noden van onze klanten goed begrijpt.

 

Gedrevenheid

 

Waar haal je je motivatie uit? Wat drijft je het meest? 

“Mijn grote drive is eenvoudig te beschrijven. Ik wil vooral impact hebben op het leven van onze klanten. Klanten die zeggen dat  ze nooit meer terug willen naar de tijd zonder Corporify, daar doe ik het eigenlijk voor.”

“Wat mij ook veel persoonlijke voldoening geeft zijn de resultaten van gezamenlijke inspanningen van ons team. Een teamlid zien uitblinken in de creatie van een nieuwe productmodule of bij het binnenhalen van een groot nieuw klantencontract… dat geeft mij ook een kick.” 

“De mooie resultaten van gezamenlijke inspanningen 

van ons team geven mij een grote persoonlijke voldoening” 

 

Bedrijfsmissie

 

Wat kun je ons vertellen over die missie?

“Onze missie of bestaansreden is klaar en duidelijk: Wij willen legal teams volledige controle geven over hun entity management en corporate housekeeping. Corporify wil legal teams de absolute zekerheid bieden dat ze hun compliance en  rapporteringsverplichtingen onder controle hebben. Daarnaast streven we naar een verregaande vereenvoudiging van hun tijdrovende en repetitieve activiteiten. Zo kunnen de legal teams efficiënter werken en vooral bezig zijn met wat er echt toe doet.”

 

Betrokkenheid

 

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers op één lijn zitten met de bedrijfsdoelstellingen?

“Iedereen weet hoe het bedrijf het doet en evolueert en over alle departementen heen weet iedereen wie waarmee bezig is. Zo organiseren we bijvoorbeeld maandelijkse informele teamlunches met voorafgaand een update moment. Dan bespreken we niet enkel de nieuwe klanten, de lopende projecten of de hete hangijzers maar ook de financiële resultaten en de verdere strategie om onze missie te realiseren. Daarnaast sporen we de medewerkers geregeld aan om ons hun feedback te geven. We streven naar een authentieke cultuur waar iedereen zijn input kan en mag geven.”

 

Leiderschap

 

Welke managementstijl streef je na?  

“Een zeer pragmatische stijl. We staan altijd open voor verbetering, we geven vertrouwen zodat ieder kan doen waar hij of zij goed in is. We zoeken goede mensen die dingen willen doen waar ze goed in zijn. Wij tekenen de strategische doelen uit maar de medewerkers vullen zelf hun job in. We geven daarin veel vrijheid en flexibiliteit. Zo ook op vlak van thuiswerk. Dat was bij ons al een gegeven vóór de coronapandemie. Overleg en brainstormen doe je best samen. Maar als je echt in de diepte moet werken zit je soms beter op een rustige plek.  Elk kiest dus vrij zijn eigen werkstijl.

Zo helpen we onze medewerkers ook om een gezonde balans tussen werk en privé te bereiken. Deze vrijheid brengt natuurlijk wel een persoonlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Verder sporen we de medewerkers aan om opleidingen en conferenties te blijven volgen. Elke medewerker krijgt een jaarlijks budget om aan opleiding of conferences te besteden.” 

En naar welke profielen of talenten is Corporify momenteel op zoek? 

“We hebben nu in eerste instantie commerciële versterking nodig op het vlak van marketing en sales.”

“Wie versterkt ons commercieel team op het vlak van marketing en sales?”

 

Cultuur

 

Dat brengt ons bij de bedrijfscultuur. Maarten omschrijft die als zeer open en ‘no nonsense: “We zijn serieus als het moet maar maken graag een kwinkslag als het kan!” Het Corporify management heeft ook werk gemaakt van een beknopte formulering van de bedrijfswaarden die we bondig kunnen samenvatten met de term ‘GO+’:

“De G staat voor ‘Genuine interest’: een oprechte of authentieke interesse in ons corporate legal werkdomein. Dus een zekere affiniteit met onze klanten, met hun uitdagingen en technologie is voor ons echt wel een must. 

Met de O verwijzen we naar ‘Open Communication’: we werken met korte communicatielijnen en moedigen iedereen ook aan om de dingen te zeggen die gezegd moeten worden. Zo leren we van elkaar en helpen we de business vooruit. Uiteraard gebeurt dat steeds constructief en in wederzijds respect. 

Met de “Plus” willen we aangeven dat we een positieve impact willen maken op de levens van onze klanten en medewerkers. 

Als complete term tenslotte symboliseert ‘Go Plus’ het gekende beeld van ‘de extra mile gaan’ om de missie van het bedrijf te realiseren.” 

We zijn serieus als het moet maar maken graag een kwinkslag als het kan!”

 

ESG

 

Heeft Corporify ook een eigen aanpak op het vlak van sociale verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid?

“We hebben een samenwerking met Bos+ (https://bosplus.be). Voor elke nieuwe entiteit die via Corporify wordt beheerd laten we een boom planten. Zo willen we als techbedrijf ons steentje bijdragen in de strijd tegen klimaatopwarming. Daarnaast steunen we via onze eindejaarsactie telkens een goed doel dat ons of onze klanten nauw aan het hart ligt, zoals het Olivia Fund (https://www.olivia.be) Dit ondersteunt onderzoek naar kinderkankerbehandelingen.”

 

Eindigen doen we met onze klassieke slotvraag. Hoe zou jij met drie woorden het werken bij Corporify omschrijven? 

Uitdagend, boeiend en impactvol!

 

 

Contact our expert

More about this topic? Get in touch!

Contact us

Curious if Corporify is right for you?

Discover how we can help you save time through digitizing your legal workflows.
SCHEDULE A DEMO